Nak promosikan perkhidmatan anda mengikut kepakaran anda?
Ada Suatu Portal Jual Beli Servis Mikro Freelance dijumpai dalam bahasa Malaysia.

Untuk memberi peluang kepada mereka yang ingin mencari pendapatan sampingan dengan menjual idea, kemahiran, barang terpakai untuk dijadikan duit. Contoh barang adalah seperti berikut:

1. Barang Terpakai - Contoh: majalah-majalah lama, surat khabar atau apa-apa saja. Daripada buang begitu saja, baik jualkannya.

2. Bina Laman Web - Jika anda ada kemahiran dalam membina webiste, anda boleh tawarkan kemahiran anda tersebut.

3. Bisnes - Dalam kategori bisnes ni, jika anda seorang agen topup dan ingin recruit agen, anda boleh tawarkan ia di sini. Selain itu juga, anda mungkin boleh buat servis pendaftaran SSM untuk bisnes orang lain.

4. Grafik - Kebanyakan pada bahagian ini ramai yang dapat buat duit lebih. Apabila ada kemahiran adobe photoshop, boleh tawarkan servis design apa-apa saja. Selain itu juga, jika anda ada gambar atau stok grafik dalam simpanan anda, anda boleh juga jualkannya.

Ada 2 laman web dijumpai yang menawarkan jual beli servis. Untuk daftar percuma sebagai penjual dan pembeli perkhidmatan:

1. Jual Beli Servis Mikro Freelance di ServisMurah
2. Jual Beli Servis Mikro Freelance di Ilancee

Ada senarai laman facebook group untuk di kongsi kepada mereka yang sedang menghebahkan produk mereka.


Ebook Percuma Tips Promosi

Teknik Kencangkan Jualan | Mendidik masyarakat Malaysia untuk jadi bijak, cekap dan pantas dalam menghasilkan mesin-mesin duit menerusi perkataan.
Ebook percuma Teknik Kencangkan Jualan + Bonus 200 senarai tempat iklan

100 tips promosi
Ebook Percuma 100 Tips Promosi Online + Bonus rahsia

Iklan tambahan
Suka memberi adalah antara sebab jadi kaya