Harga Simkad Tone Excel pada tahun 2019 adalah RM 100

1) Cara memulakan bisnes ToneExcel

1. Untuk memulakan bisnes ini, anda dicadangkan untuk sediakan 3 keping simkad, 1 simkad untuk diri sendiri join, 2 simkad lagi untuk dijual kepada saudara atau kawan anda yang mahu sertai Tone Excel.

Belum pernah menjana pendapatan pasif bulanan melalui telefon bimbit?

Cubalah sim kad Tone Excel dan jemput ahli keluarga dan rakan-rakan anda untuk turut sama menggunakan sim kad Tone Excel.

2. Selepas habis dijual 2 keping simkad tersebut, beli lagi 2 keping simkad untuk dijual kepada pelanggan baru. Begitulah caranya diperingkat awal untuk anda mengembangkan jumlah ahli masing-masing.

3. Jika anda ada lebih banyak modal, mulakan dengan 5 simkad, 3 untuk register sebagai nama anda sendiri, dan 2 simkad lagi untuk kawan anda join untuk memaksimakan komisyen anda.


2) Cara membeli simkad ToneExcel


Modal untuk menyertai program Tone Excel ialah RM100 jika beli tanpa melalui kos pos penghantaran. Jumlah modal adalah kira-kira RM110 jika beli secara online yang ada kos penghantaran.


Ciri-ciri Simkad Tone Excel:
  • Simkad Tone Excel adalah simkad yang boleh digunakan untuk talian telefon dan berinternet.

  • Ia menggunakan top-up dari Tune Talk. Top-up TuneTalk pula boleh didapati dimana-mana kedai yang menjual topup diseluruh Malaysia dan juga melalui online banking seperti Maybank2u dan CIMBClick.

  • Ia menggunakan prasarana dari Celcom. Maka dimana ada line Celcom, disitu ada line TuneTalk dan ToneExcel.

Sebelum membeli simkad itu, anda dicadangkan untuk simpan alamat link/url laman web ini melalui cara tekan keyboard Ctrl+D (jika komputer), atau klik Menu -> klik Bintang (jika guna handphone dan Google Chrome) untuk bookmark laman web supaya anda berpeluang untuk datang kembali ke laman web ini untuk melihat cara mengaktifkan sim kad Tone Excel.

Alamat Laman Web Ini:
http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15

Di laman web ini diceritakan beberapa cara pembelian simkad iaitu:

1. Cara beli secara online
2. Cara beli di kedai


Cara Beli (Pilihan 1):

Cara beli online di laman web Tone Group


Sila klik gambar di bawah untuk baca seterusnya.
Cara Beli (Pilihan 2):

Cara beli di kedai


Kita boleh membeli sim kad tersebut di kedai iaitu melalui agen penjual simkad yang berada di kawasan berhampiran dengan kita.


Berkenaan belajar mengaktifkan simkad

Elakkan penjual simkad untuk mengaktifkan simkad Tone Excel supaya anda berpeluang belajar mengaktifkan simkad Tone Excel.


Jika penjual simkad mahu mengaktifkan sim kad Tone Excel dan bertanya siapa penaja anda? dan jika anda belum ada nombor penaja, maka Nombor ID Penaja anda adalah [NOMBOR_IDP(Jika Ada)]

Kita perlu belajar untuk mengaktifkan simkad supaya mampu untuk mendidik ahli baru dalam kumpulan kita supaya pandai mengaktifkan simkad mereka.

Sila klik gambar di bawah untuk baca seterusnya berkenaan lokasi kedai simkad yang berhampiran.Selepas membeli simkad Tone Excel, sila baca seterusnya untuk mengaktifkan simkad Tone Excel.Alamat Laman Web Ini:
http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15
Terima kasih sebab anda telah simpan alamat laman web ini iaitu melalui cara tekan keyboard Ctrl+D (jika komputer), atau klik Menu -> klik Bintang (jika guna handphone dan Google Chrome) untuk bookmark laman web supaya anda berpeluang untuk datang kembali ke laman web ini setelah berjaya membeli Sim Kad Tone Excel.

Selepas sim kad telah berada di tangan anda, sila aktifkan simkad tersebut.


3) Cara aktifkan simkad Tone Excel

Mengaktifkan simkad ToneExcel melalui WhatsApp atau SMS.

Bila simkad sudah ada di tangan, anda boleh ambil mana-mana handphone kepunyaan anda yang ada simkad aktif untuk hantar sms. Pada masa ini, belum dapat gunakan simkad Tone Excel yang baru dibeli itu untuk hantar sms kerana ia belum aktif lagi.


Ada dua(2) pilihan, iaitu Tanpa Port-in atau Port-in Terus.


Pilihan 1: Tanpa Port-in (Untuk dapat nombor telefon baru)

Format teks mesej pendaftaran yang perlu dihantar:

AD [Full Name] [S/N without '00'] [NO.PUK] [NO.IC] [ALAMAT PENUH] [POSKOD] [EMAIL] [IDP(IDPENAJA)]

Nota: No. PUK dan No. S/N terdapat pada belakang simkad Tone Excel

Jika anda belum ada nombor penaja, maka Nombor ID Penaja anda adalah [NOMBOR_IDP(Jika Ada)] iaitu IDP[NOMBOR_IDP(Jika Ada)]

Contoh teks mesej pendaftaran adalah seperti berikut. Sila tulis teks baru untuk menggantikan contoh teks berikut kepada maklumat anda.

AD ALI BIN ABU 80394839 35678078 840404101234 NO.11A, SEKSYEN 20, SHAH ALAM, SELANGOR 40300 ahmadmohd@gmail.com IDP[NOMBOR_IDP(Jika Ada)]

Selepas itu, sila hantar mesej melalui WhatsApp atau SMS ke:

010-5335 793Pilihan 2: Port-in Terus (Untuk kekalkan nombor lama)

Format teks mesej pendaftaran yang perlu dihantar:

AD [Full Name] [S/N without '00'] [NO.PUK] [NO.IC] [ALAMAT PENUH] [POSKOD] [EMAIL] [old telco name] [no phone nak kekal] [IDP(IDPENAJA)]

Nota: No. PUK dan No. S/N terdapat pada belakang simkad Tone Excel

Jika anda belum ada nombor penaja, maka Nombor ID Penaja anda adalah [NOMBOR_IDP(Jika Ada)] iaitu IDP[NOMBOR_IDP(Jika Ada)]

Contoh teks mesej pendaftaran adalah seperti berikut. Sila tulis teks baru untuk menggantikan contoh teks berikut kepada maklumat anda.

AD ALI BIN ABU 80394839 35678078 840404101234 NO.11A, SEKSYEN 20, SHAH ALAM, SELANGOR 40300 ahmadmohd@gmail.com CELCOM 0123456789 IDP[NOMBOR_IDP(Jika Ada)]

Selepas itu, sila hantar mesej melalui WhatsApp atau SMS ke:

010-5335 793


Kita perlu menghantar gambar IC

Gambar Kad Pengenalan (IC) Muka Hadapan diperlukan untuk mengaktifkan simkad Tone Excel.


Bermula Julai 2017, semua pendaftaran baru ToneExcel perlu didaftarkan bersama muka hadapan IC sebagai bukti sokongan. Pendaftaran tanpa IC menyebabkan permohonan mengaktifkan simkad tidak diproses.

Selepas menghantar mesej pendaftaran seperti di atas, sila hantar juga attachment gambar muka hadapan kad pengenalan anda.

Sila tangkap gambar IC yang jelas menggunakan kamera handphone.

Selepas itu, sila hantar gambar muka hadapan kad pengenalan anda melalui WhatsApp ke:

010-5335 793Ada panduan mengaktifkan sim kad dalam bentuk video. Jika mahu menonton video, sila klik gambar di bawah:


Untuk makluman anda, nombor telefon pendaftaran sebelum ini iaitu 0147057769 adalah nombor lama. Ia telah di tukar ke nombor baru iaitu 0105335793 seperti di atas. Dalam video di atas, panduan tersebut masih menggunakan nombor lama. Oleh itu, kita perlu hantar mesej ke nombor yang baru iaitu 0105335793.In sha Allah, selepas anda hantar mesej dalam tempoh 15 minit akan mendapat reply pemberitahuan nombor ID anda dan nombor simkad baru itu. Kalau dalam masa 15 minit, masih belum dapat reply, sila telefon Data Entry di:

011-1508 1515

untuk bertanya berkenaan status pendaftaran anda.

Selepas anda telah mendapat No. ID dan No. Telefon Tunetalk, simkad Tone Excel itu sudah boleh digunakan untuk buat call, terima call, hantar sms, terima sms, dan boleh untuk langgan Internet.

Apabila dapat sahaja SMS dari ToneExcel, terus sahaja hantar satu SMS atau buat satu call untuk aktifkan simkad ToneExcel tersebut.

Selepas anda telah aktifkan simkad ToneExcel itu dengan hantar satu SMS / call, FREE data akan dimasukkan dalam masa 5 minit. Sekarang anda sudah boleh gunakan simkad ToneExcel itu.

Anda boleh check credit & data dengan cara call nombor berikut:

*133# - balance credit.
*134# - balance data.

Untuk ke menu utama:

*111# - menu utama.Jika anda mahu data 5G, sila topup RM30 untuk pembelian Data 5GB secara automatik.

Cara melanggan data 5G dengan Topup.
Ada Informasi Terkini di Tone Group.

* Nota: Selepas klik link di atas, kita perlu klik menu tab bertajuk CARA MELANGGAN DENGAN TOPUP untuk dapatkan informasi tersebut.Selepas anda sudah aktifkan simkad ToneExcel itu, sila pergi ke website ini untuk mengaktifkan profile anda di:

www.tonegroup.net/temms

Username : 811111223333 (ini adalah contoh, sila gunakan nombor ic anda)

Password : 1234 (sila segera tukar pasword 1234 tersebut selepas berjaya log in)LAMAN WEB REPLIKA

Nak promosikan laman web ini yang mempamerkan Nombor ID anda?

Laman web replika digunakan untuk memudahkan promosi secara online dan menyebarkan maklumat berkenaan cara membeli dan mendaftar simkad kepada ahli baru yang nak menyertai Tone Excel.

http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15&idp=NOMBOR_IDP

Untuk mengujinya, cuba taip alamat laman web di atas dengan menggantikan perkataan NOMBOR_IDP tersebut kepada nombor ID anda.

Semoga berjaya!


Contoh link URL untuk diubahsuai yang ada contoh ID Penaja (idp):
http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15&idp=1356451 <- contoh yang diletakkan nombor ID pemilik laman web ariffcs.com

Sila klik butang ini untuk tips berkenaan apa yang perlu dilakukan selepas beli simkad Tone Excel
Lepas daftar Tone Excel,
Nak buat apa?MOTIVASI BISNES SIMKAD
MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia. | Cara Menyertai Program Tone Excel | Cara Beli Simkad Tone Excel | Cara memulakan bisnes Tone Excel | Cara aktifkan sim kad Tone Excel | Wajib buat lepas daftar bisnes simkad Tone Excel | Apa yang perlu saya lakukan selepas membeli simkad Tone Excel | Lepas daftar Tone Excel, Nak buat apa? | Cara beli Data Internet Tone Excel | Bisnes Pendapatan Pasif. | Soalan Lazim bersama Prospek kita | Tips Jawab Prospek | Adakah Tone Excel tipu? | Tips promosi secara online bagi program Tone Excel melalui Facebook | Belajar cara iklan Tone Excel melalui Facebook | Perkongsian 4 Strategi Kejayaan Tone Excel | Idea Bisnes Pendapatan Pasif | Jom berbisnes bersama Tone Excel | Template Ayat promosi Tone Excel | Contoh Ayat Promosi | Mendapatkan laman web replika secara percuma | Pertanyaan tentang harga pakej | Kenapa harga sim kad Tone Excel mahal | Jika prospek tanya Nak topup Prepaid Tone Excel nanti kat mana | Tone Excel adalah program Referral | Ciri-ciri Program Tone Excel | Koleksi Tips Buat Tone Excel | Tips untuk capai income 4 angka dengan hanya balik modal | SEKOLAH TONE EXCEL | Belajar Tone Excel | Marilah kita bersemangat buat bisnes simkad | Please Dont Give Up sahabat semuaquran per kata, quran perkata, quran handphone

Cara Menyertai Program Tone Excel. Suatu Peluang Pendapatan Pasif.

NOTA UNTUK AHLI GROUP TONE EXCEL
Nota yang ditulis adalah percuma dan kebanyakannya diperolehi melalui WhatsApp Group ToneExcel.

Terima kasih kepada semua ahli group.
cari orang

Iklan: Nak Idea: Idea untuk cari pendapatan sampingan | Apa itu affiliate? Mempromosikan produk pihak lain dan ambil komisyen. Ini adalah Tips Affiliate. | Saya Cadangkan.. / Saya Rekemen.. | Ada Tips Affiliate iaitu Memberi Cadangan | Macam mana nak tarik perhatian? Tarik pelanggan online yang targeted. Ini adalah Tips Affiliate. | Pembaca blog saya adalah.. | Ada Tips Affiliate iaitu Kenali Audience/Follower Anda | Untung ribuan ringgit walaupun Fokus 1-2 produk sahaja.. | Ada Tips Affiliate iaitu Fokus | Menulis 3 atau 5 atau 7 Artikel? | Ada Tips Affiliate iaitu 3/5/7 | Supaya boleh tangkap ikan di kolam bisnes pada bila-bila masa diperlukan.. | Ada Tips Affiliate iaitu Bina Kolam Sendiri | Idea untuk Menulis Artikel | Ada Tips Affiliate iaitu Idea Artikel | Anda Minat Menulis? | Tips Berniaga Online. | Cara nak buat link WhatsApp guna kod Link website / alamat URL | Kemaskini Blog, Letak Iklan Banner | Tips Affiliate: Update Blog Post Lama | Bantu Pembeli untuk membeli. | Ada Tips Affiliate iaitu Bantu Pembeli | Apa yang Perlu Ada Dalam Beg Zaman Norma Baharu. | Supaya iklan dilihat oleh orang yang tepat. | Ada Tips Affiliate iaitu Quality Traffic VS Quantity Traffic | Ada banner berada di tempat yang sesuai. Ini adalah Tips Affiliate | Boleh ke kongsi banyak link? atau paksa komen? Ini adalah Suatu Tips Affiliate.

Suatu insentif untuk pekerja dan majikan. Adakah Anda Sedang Mencari Kerja? ... Adakah Anda Majikan yang mempunyai pekerja? | Ada iklan Jual Ebook Bisnes Online. | Terpaksa berhenti kerja? ... | Ada iklan Jual Ebook Bisnes Online. | Usaha dan Sabar. Teruslah usaha.. bak kata en ustaz.. rezeki tak pernah salah alamat. | Ada Tips Affiliate iaitu Usaha dan Sabar | Jom belajar berniaga walaupun duduk dirumah. Bisnes Makan Apa Yang Modal Rendah? | Jom belajar berniaga walaupun duduk dirumah. Nak idea untuk cari duit atau tambah duit lebih?
quran per kata, quran perkata, quran handphone

Iklan: Bercerita kisah kejayaan... Nak Tahu beberapa Cara Nak Didik Anak | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Bersusah-susah dahulu. | Ada Tip Didik Anak. | Teknik popular.. Tips Relevan Mendidik Anak. | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Ingin menjadi ibu bapa yang baik? Jawapannya adalah dengan ilmu ... | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Cadangan Aktiviti Untuk Anak-Anak di rumah | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Tanda Anak Kecil Ketagihan Gadget | Tip Didik Anak | Melembutkan hati anak | Jual Tip Didik Anak | Anak Tak Selera Makan? Dah Cuba Cara Ni? | Tip Didik Anak | Nak Tahu Cara Nak Redakan Emosi Marah Anak? | Ada Tip Didik Anak. | Anak-anak buat perangai.. | Tip Didik Anak | Testimoni Ebook Set Parenting Tips Didik Anak | Jual Ebook dalam bahasa Melayu iaitu Tips Didik Anak. | Selalu Tengking Anak? | Ada Tip Didik Anak | Kita nak anak tahu perasaan malu? ... | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Anak Harus Tahu Badan Mereka Perlu Dihormati. | Ada Tip Didik Anak

Ebook untuk Mommies, Anim suka cara penjelasan dalam e-book dari Dr ... | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Selebriti & Usahawanita Terkenal.. Neelofa Dah Miliki Set Ebook Parenting | Jual Tip Didik Anak | Anak bosan tak tahu nak buat apa | Ada Tip Didik Anak | Ibu..jom main di luar.. Ada 4 DIY Aktiviti Bersama Anak | Jual Ebook Tips Didik Anak.

Doa-doa Dari Ayat Al-quran Yang Boleh Diamalkan Untuk Anak | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Doa untuk Elak Anak Terjebak Dari Gejala Tidak Sihat | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Di sini ada 4 Tips Power Untuk Ubah Suami Dan Anak-Anak. | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Tip Buang Rasa Marah pada Anak | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Bagaimana Untuk Menenangkan Anak Tantrum? | Ada Tip Didik Anak | PKP Adalah Masa Terbaik Untuk Latih Anak Solat Terawikh | Solat terawih | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak.

Anak Kita Tak Meniarap Lagi Lah. Macam Mana Ni? | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Anak lambat berjalan?.. Bang, Anak Kita Lambat Berjalan Lah! | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Risau Anak Anda Autisme? Lihat 10 Tanda Ini | Beberapa ciri autisme | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Takut Anak Jadi Liar? ... Elak, Jauhi, Jauhkan anak jadi liar | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Mak Penat Jaga Anak? Letih jaga anak? | Ada Tip Didik Anak | Nak Anak Selalu Buat Benda Baik? | Ada Tip Didik Anak | Kira Jumlah Itik | Jual Ebook Tips Didik Anak. | Lafaz Niat Puasa Ramadhan | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak
quran per kata, quran perkata, quran handphone
Beli ebook Jom Bebas Hutang | Harga ebook RM27 | Ada iklan jual ebook. | Jual Ebook 50 Tip Jaga Kereta | Iklan Jual Ebook RM27. | Iklan Jual Ebook. | Jom belajar berniaga walaupun sedang duduk di rumah. Beli Ebook Bisnes Makan Delivery | Beli Ebook Bisnes Makanan Tanpa Kedai berharga RM30 | Nak Belajar buat Bisnes Makanan secara Delivery? | Jual Ebook Bisnes Makan Delivery | Nak Jual Makanan Apa secara Sambilan? | Jual Ebook Bisnes Makan Delivery | Nak idea untuk cari duit atau tambah duit lebih? | Pengalaman saya menggunakan servis penghantaran untuk hantar duit ke CDM (Cash Deposit Machine) | Delivery Services dari Olak Lempit ke bandar Banting | Minyak ini serasi dengan: Resdung . Selsema . Sakit Kepala | Agen IV MIST Banting | Ada iklan Jual Minyak Serbaguna. | Suatu Idea untuk Membeli Juadah Berbuka Puasa Secara Atas Talian | Jual Murtabak di Olak Lempit secara COD | 5 Tip Kurus, Sihat dan Kulit Cantik. InSyaAllah. Sesuai dengan baik untuk turunkan berat badan. Minuman berperisa kopi hijau yang sedap | Maklumat Appecut Royale.
quran per kata, quran perkata, quran handphone
Sabar.. Sabar.. Rahsia Sabar | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Beli Buku Siri Kembara Mencari Tuhan berharga RM150. Penulis buku ialah Ustazah Asma Harun & Dwi Suwiknyo. | Jual Buku Riyadus Solihin berharga RM120. | Beli Ebook Panduan Berniaga secara Online menggunakan Shopee berharga RM100 | 5 Tip Kurus, Sihat dan Kulit Cantik. InSyaAllah. Sesuai dengan baik untuk turunkan berat badan. Minuman berperisa kopi hijau yang sedap | Maklumat Appecut Royale.
quran per kata, quran perkata, quran handphone
Iklan: Jualan ebook menarik: Ebook Jom Bebas Hutang yang berharga RM27 | Beli Ebook Bisnes Makan Delivery | Beli Ebook Bisnes Makanan Tanpa Kedai berharga RM30 | Jom belajar berniaga walaupun sedang duduk di rumah. | Beli Ebook Panduan Berniaga secara Online menggunakan Shopee berharga RM100 | Panduan berniaga dan Bisnes di Instagram.. ebook berharga RM70 | Ebook Bisnes Air Balang yang berharga RM60 | Kira-kira modal Bisnes Air Balang | Nak tau cerita untung Bisnes Air Balang? | Untung Bisnes Aiskrim.. ebook berharga RM60 | Untung Bisnes Bakeri, buat kuih, kek, dan roti.. ebook berharga RM30 | Beli Ebook cara Borong Barang dari China secara online.. ebook berharga RM100
jom bebas hutang
Iklan: Istimewa: Nak lihat Senarai Laman Web Iklan Untuk Letak Iklan? | 5 Tip Kurus, Sihat dan Kulit Cantik. InSyaAllah. Sesuai dengan baik untuk turunkan berat badan. Minuman berperisa kopi hijau yang sedap | Maklumat Appecut Royale. | Nak Baca Al-Quran melalui handphone? | Al Quran Per Kata suatu aplikasi handphone Android
Kembali ke atas
Klik sini untuk baca seterusnya
QR Code Generator
Berminat untuk kongsikan
laman ini kepada rakan-rakan


Terima kasih.
Kembali ke atas
Sila klik butang ini untuk tips berkenaan apa yang perlu dilakukan selepas beli simkad Tone Excel
Lepas daftar Tone Excel,
Nak buat apa?
Kembali ke atas
X