Harga Simkad Tone Excel pada tahun 2019 adalah RM 100

1) Cara memulakan bisnes ToneExcel

1. Untuk memulakan bisnes ini, anda dicadangkan untuk sediakan 3 keping simkad, 1 simkad untuk diri sendiri join, 2 simkad lagi untuk dijual kepada saudara atau kawan anda yang mahu sertai Tone Excel.

Belum pernah menjana pendapatan pasif bulanan melalui telefon bimbit?

Cubalah sim kad Tone Excel dan jemput ahli keluarga dan rakan-rakan anda untuk turut sama menggunakan sim kad Tone Excel.

2. Selepas habis dijual 2 keping simkad tersebut, beli lagi 2 keping simkad untuk dijual kepada pelanggan baru. Begitulah caranya diperingkat awal untuk anda mengembangkan jumlah ahli masing-masing.

3. Jika anda ada lebih banyak modal, mulakan dengan 5 simkad, 3 untuk register sebagai nama anda sendiri, dan 2 simkad lagi untuk kawan anda join untuk memaksimakan komisyen anda.


2) Cara membeli simkad ToneExcel


Modal untuk menyertai program Tone Excel ialah RM100 jika beli tanpa melalui kos pos penghantaran. Jumlah modal adalah kira-kira RM110 jika beli secara online yang ada kos penghantaran.


Ciri-ciri Simkad Tone Excel:
  • Simkad Tone Excel adalah simkad yang boleh digunakan untuk talian telefon dan berinternet.

  • Ia menggunakan top-up dari Tune Talk. Top-up TuneTalk pula boleh didapati dimana-mana kedai yang menjual topup diseluruh Malaysia dan juga melalui online banking seperti Maybank2u dan CIMBClick.

  • Ia menggunakan prasarana dari Celcom. Maka dimana ada line Celcom, disitu ada line TuneTalk dan ToneExcel.

Sebelum membeli simkad itu, anda dicadangkan untuk simpan alamat link/url laman web ini melalui cara tekan keyboard Ctrl+D (jika komputer), atau klik Menu -> klik Bintang (jika guna handphone dan Google Chrome) untuk bookmark laman web supaya anda berpeluang untuk datang kembali ke laman web ini untuk melihat cara mengaktifkan sim kad Tone Excel.

Alamat Laman Web Ini:
http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15

Di laman web ini diceritakan beberapa cara pembelian simkad iaitu:

1. Cara beli secara online
2. Cara beli di kedai


Cara Beli (Pilihan 1):

Cara beli online di laman web Tone Group


Sila klik gambar di bawah untuk baca seterusnya.
Cara Beli (Pilihan 2):

Cara beli di kedai


Kita boleh membeli sim kad tersebut di kedai iaitu melalui agen penjual simkad yang berada di kawasan berhampiran dengan kita.


Berkenaan belajar mengaktifkan simkad

Elakkan penjual simkad untuk mengaktifkan simkad Tone Excel supaya anda berpeluang belajar mengaktifkan simkad Tone Excel.


Jika penjual simkad mahu mengaktifkan sim kad Tone Excel dan bertanya siapa penaja anda? dan jika anda belum ada nombor penaja, maka Nombor ID Penaja anda adalah 1356451

Kita perlu belajar untuk mengaktifkan simkad supaya mampu untuk mendidik ahli baru dalam kumpulan kita supaya pandai mengaktifkan simkad mereka.

Sila klik gambar di bawah untuk baca seterusnya berkenaan lokasi kedai simkad yang berhampiran.Selepas membeli simkad Tone Excel, sila baca seterusnya untuk mengaktifkan simkad Tone Excel.Alamat Laman Web Ini:
http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15
Terima kasih sebab anda telah simpan alamat laman web ini iaitu melalui cara tekan keyboard Ctrl+D (jika komputer), atau klik Menu -> klik Bintang (jika guna handphone dan Google Chrome) untuk bookmark laman web supaya anda berpeluang untuk datang kembali ke laman web ini setelah berjaya membeli Sim Kad Tone Excel.

Selepas sim kad telah berada di tangan anda, sila aktifkan simkad tersebut.


3) Cara aktifkan simkad Tone Excel

Mengaktifkan simkad ToneExcel melalui WhatsApp atau SMS.

Bila simkad sudah ada di tangan, anda boleh ambil mana-mana handphone kepunyaan anda yang ada simkad aktif untuk hantar sms. Pada masa ini, belum dapat gunakan simkad Tone Excel yang baru dibeli itu untuk hantar sms kerana ia belum aktif lagi.


Ada dua(2) pilihan, iaitu Tanpa Port-in atau Port-in Terus.


Pilihan 1: Tanpa Port-in (Untuk dapat nombor telefon baru)

Format teks mesej pendaftaran yang perlu dihantar:

AD <Full Name> <S/N without '00'> <NO.PUK> <NO.IC> <ALAMAT PENUH> <POSKOD> <EMAIL> <IDP(IDPENAJA)>

Nota: No. PUK dan No. S/N terdapat pada belakang simkad Tone Excel

Jika anda belum ada nombor penaja, maka Nombor ID Penaja anda adalah 1356451 iaitu IDP1356451

Contoh teks mesej pendaftaran adalah seperti berikut. Sila tulis teks baru untuk menggantikan contoh teks berikut kepada maklumat anda.

AD ALI BIN ABU 80394839 35678078 840404101234 NO.11A, SEKSYEN 20, SHAH ALAM, SELANGOR 40300 ahmadmohd@gmail.com IDP1356451

Selepas itu, sila hantar mesej melalui WhatsApp atau SMS ke:

010-5335 793Pilihan 2: Port-in Terus (Untuk kekalkan nombor lama)

Format teks mesej pendaftaran yang perlu dihantar:

AD <Full Name> <S/N without '00'> <NO.PUK> <NO.IC> <ALAMAT PENUH> <POSKOD> <EMAIL> <old telco name> <no phone nak kekal> <IDP(IDPENAJA)>

Nota: No. PUK dan No. S/N terdapat pada belakang simkad Tone Excel

Jika anda belum ada nombor penaja, maka Nombor ID Penaja anda adalah 1356451 iaitu IDP1356451

Contoh teks mesej pendaftaran adalah seperti berikut. Sila tulis teks baru untuk menggantikan contoh teks berikut kepada maklumat anda.

AD ALI BIN ABU 80394839 35678078 840404101234 NO.11A, SEKSYEN 20, SHAH ALAM, SELANGOR 40300 ahmadmohd@gmail.com CELCOM 0123456789 IDP1356451

Selepas itu, sila hantar mesej melalui WhatsApp atau SMS ke:

010-5335 793


Kita perlu menghantar gambar IC

Gambar Kad Pengenalan (IC) Muka Hadapan diperlukan untuk mengaktifkan simkad Tone Excel.


Bermula Julai 2017, semua pendaftaran baru ToneExcel perlu didaftarkan bersama muka hadapan IC sebagai bukti sokongan. Pendaftaran tanpa IC menyebabkan permohonan mengaktifkan simkad tidak diproses.

Selepas menghantar mesej pendaftaran seperti di atas, sila hantar juga attachment gambar muka hadapan kad pengenalan anda.

Sila tangkap gambar IC yang jelas menggunakan kamera handphone.

Selepas itu, sila hantar gambar muka hadapan kad pengenalan anda melalui WhatsApp ke:

010-5335 793Ada panduan mengaktifkan sim kad dalam bentuk video. Jika mahu menonton video, sila klik gambar di bawah:


Untuk makluman anda, nombor telefon pendaftaran sebelum ini iaitu 0147057769 adalah nombor lama. Ia telah di tukar ke nombor baru iaitu 0105335793 seperti di atas. Dalam video di atas, panduan tersebut masih menggunakan nombor lama. Oleh itu, kita perlu hantar mesej ke nombor yang baru iaitu 0105335793.Insya Allah, selepas anda hantar mesej dalam tempoh 15 minit akan mendapat reply pemberitahuan nombor ID anda dan nombor simkad baru itu. Kalau dalam masa 15 minit, masih belum dapat reply, sila telefon Data Entry di:

011-1508 1515

untuk bertanya berkenaan status pendaftaran anda.

Selepas anda telah mendapat No. ID dan No. Telefon Tunetalk, simkad Tone Excel itu sudah boleh digunakan untuk buat call, terima call, hantar sms, terima sms, dan boleh untuk langgan Internet.

Apabila dapat sahaja SMS dari ToneExcel, terus sahaja hantar satu SMS atau buat satu call untuk aktifkan simkad ToneExcel tersebut.

Selepas anda telah aktifkan simkad ToneExcel itu dengan hantar satu SMS / call, FREE data akan dimasukkan dalam masa 5 minit. Sekarang anda sudah boleh gunakan simkad ToneExcel itu.

Anda boleh check credit & data dengan cara call nombor berikut:

*133# - balance credit.
*134# - balance data.

Untuk ke menu utama:

*111# - menu utama.Jika anda mahu data 5G, sila topup RM30 untuk pembelian Data 5GB secara automatik.

Cara melanggan data 5G dengan Topup.
Ada Informasi Terkini di Tone Group.

* Nota: Selepas klik link di atas, kita perlu klik menu tab bertajuk CARA MELANGGAN DENGAN TOPUP untuk dapatkan informasi tersebut.Selepas anda sudah aktifkan simkad ToneExcel itu, sila pergi ke website ini untuk mengaktifkan profile anda di:

www.tonegroup.net/temms

Username : 811111223333 (ini adalah contoh, sila gunakan nombor ic anda)

Password : 1234 (sila segera tukar pasword 1234 tersebut selepas berjaya log in)LAMAN WEB REPLIKA

Nak promosikan laman web ini yang mempamerkan Nombor ID anda?

Laman web replika digunakan untuk memudahkan promosi secara online dan menyebarkan maklumat berkenaan cara membeli dan mendaftar simkad kepada ahli baru yang nak menyertai Tone Excel.

http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15&idp=NOMBOR_IDP

Untuk mengujinya, cuba taip alamat laman web di atas dengan menggantikan perkataan NOMBOR_IDP tersebut kepada nombor ID anda.

Semoga berjaya!


Contoh link URL untuk diubahsuai yang ada contoh ID Penaja (idp):
http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?15&idp=1356451 <- contoh yang diletakkan nombor ID pemilik laman web ariffcs.com

Sila klik butang ini untuk tips berkenaan apa yang perlu dilakukan selepas beli simkad Tone Excel
Lepas daftar Tone Excel,
Nak buat apa?
Nak lihat iklan bertajuk Jom Bebas Hutang? Jemput klik banner ini.

MOTIVASI BISNES SIMKAD
MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia | Cara Menyertai Program Tone Excel | Cara Beli Simkad Tone Excel | Cara memulakan bisnes Tone Excel | Cara aktifkan sim kad Tone Excel | Wajib buat lepas daftar bisnes simkad Tone Excel | Apa yang perlu saya lakukan selepas membeli simkad Tone Excel | Lepas daftar Tone Excel, Nak buat apa? | Cara beli Data Internet Tone Excel | Bisnes Pendapatan Pasif | Soalan Lazim bersama Prospek kita | Tips Jawab Prospek | Adakah Tone Excel tipu? | Tips promosi secara online bagi program Tone Excel melalui Facebook | Belajar cara iklan Tone Excel melalui Facebook | Perkongsian 4 Strategi Kejayaan Tone Excel | Idea Bisnes Pendapatan Pasif | Jom berbisnes bersama Tone Excel | Template Ayat promosi Tone Excel | Contoh Ayat Promosi | Mendapatkan laman web replika secara percuma | Pertanyaan tentang harga pakej | Kenapa harga sim kad Tone Excel mahal | Jika prospek tanya Nak topup Prepaid Tone Excel nanti kat mana | Tone Excel adalah program Referral | Ciri-ciri Program Tone Excel | Koleksi Tips Buat Tone Excel | Tips untuk capai income 4 angka dengan hanya balik modal | SEKOLAH TONE EXCEL | Belajar Tone Excel | Marilah kita bersemangat buat bisnes simkad | Please Dont Give Up sahabat semua


Cara Menyertai Program Tone Excel. Suatu Peluang Pendapatan Pasif.

NOTA UNTUK AHLI GROUP TONE EXCEL
Nota yang ditulis adalah percuma dan kebanyakannya diperolehi melalui WhatsApp Group ToneExcel.

Terima kasih kepada semua ahli group.
cari orang
arrow_upward Kembali ke atas arrow_upward
Nak lihat iklan bertajuk Jom Bebas Hutang? Jemput klik banner ini.


QR Code Generator


Terima kasih.
arrow_upward Kembali ke atas arrow_upward
Sila klik butang ini untuk tips berkenaan apa yang perlu dilakukan selepas beli simkad Tone Excel
Lepas daftar Tone Excel,
Nak buat apa?
Kembali ke atas
X