📌 Tip Paling Simple - Follow Up

tips ni sesuai untuk database sedia ada dan database prospek, tak kesah lah mana2, yg penting kita ada engagement dgn database kita.

ramai yang pikiaq,
💭
"aku nk follow up apaaa ek.hmmm"
"nak tulis apaaa ek.hhurmm"

mcm susahnyaaa nak lakukan follow up tuu..

tujuan utama follow up,
untuk tingkatkan kadar dia kenal > suka > ingat.

sampai takde dalam kepala dia anggap kita ni as seller, tp dia kenal kita as friend, walaupn memang kita seller. (dua benda beza).

so, tips follow up dia.

" hai kak ani, dikesempatan ini, lily nak ucapkan selamat berpuasa bla bla bla...."

itu sahaja., just do it.
jgn pikiaq2 byk2..

JANGAN BILA ADA PROMOSI JE FOLLOW UP


📌 Cara Pecahkan Segmen Pelanggan Sedia Ada

contoh :
(A) produk sedang jual - hilangkan parut jerawat.
(B) produk baru nak jual - kuruskan badan.

Sekarang anda jual produk hilangkan parut jerawat, kemudian anda merancang untuk tambah 1 lagi produk, jual produk kuruskan badan.

-----
Ini dalam tempoh awal permulaan lagi ya. Dalam masa yang sama, anda dah setup fanpage baru, dan sediakan beberapa content dalam 5 post berbentuk tip dan sharing.
-----

Ok, so apa anda perlu buat adalah, blast mesej follow up kepada Database pelanggan sedia ada anda.

"Hai assalam sis, selamat hujung minggu..lily just nak share 3 tips kuruskan badan tanpa bersenam.
1. A
2. B
3. C


Kalau sis berminat nak tahu lagi tip-tip kuruskan badan, sis boleh baca tip-tip di fb page : kurus tanpa bersenam. Jangan lupa like ya sis 😊 "

as simple as that.

so, dengan automatiknya, pelanggan hilangkan parut jerawat yang ada niat nak kuruskan badan, akan like fanpage bisnes baru kita.

faham-faham?
😮

p/s : saya dah cuba usaha explen dengan cara paling mudah dah ni. hehe. 😄

NAMPAK TAK DENGAN DATABASE YANG ADA akan memudahkan kita Menjual PRODUK SETERUSNYA


📌 Cara Mohon Maaf Seller - Hargai Pelanggan

Walau kita sudah cukup berhati-hati dan cermat dari poin A hingga poin Z, kita tak pernah lari dari lakukan kesalahan dan kesilapan semasa menjalankan bisnes. mostly, yang tidak disengajakan..

biasanya berlaku di bahagian pengurusan order, dan support.
saya sendiri ada pengalaman berkenaan.

"admit it, and say sorry for it"

-----
3 cara ini yang anda boleh cuba :
-----

1⃣ Mohon Maaf -
emailkan atau wasap ucapan maaf atas kesalahan kita secara jujur dan berterus terang.

cara ini boleh meredakan kemarahan dan ketidakselesaan pelanggan.

2⃣ Mohon Maaf + Minta Cadangan -
emailkan atau wasap mereka, ucap permohonan maaf dan minta cadangan penambahbaikkan yang boleh mereka berikan.

cara ini boleh meredakan kemarahan pelanggan seterusnya mereka rasa dihargai sekiranya cadangan mereka di dengari untuk penambahbaikkan..

3⃣ Mohon Maaf + Minta Cadangan + Gift -
emailkan atau wasap mereka, ucapkan permohonan maaf, minta cadangan penambahbaikkan.

kemudian beritahu yang kita akan hantar atau berikan 1 item khas untuk mereka sebagai tanda memohon maaf dan menghargai cadangan mereka..

mungkin boleh beri voucher diskaun untuk pembelian seterusnya..

cara ini boleh meredakan kemarahan, ketidakselesaan pelanggan dan buat mereka dihargai dengan cadangan mereka seterusnya buat dia happy sebab dapat gift dari kita.

"once buyer, always buyer"

so, jagalah mereka , sebab meraka lah willing to masukkan duit kedalam bank kita. bukan family kita 😄
(sy olah kata2 jack ma)


👉 Sumber Rujukan bagi Nota yang disediakan ini adalah daripada Kelas Online Percuma yang diadakan oleh Sifu Firdaus Nawawi.

Nak lihat iklan bertajuk Jom Bebas Hutang? Jemput klik banner ini.

Iklan: Nak Idea: Saya Cadangkan.. / Saya Rekemen.. | Ada Tips Affiliate iaitu Memberi Cadangan | Pembaca blog saya adalah.. | Ada Tips Affiliate iaitu Kenali Audience/Follower Anda | Untung ribuan ringgit walaupun Fokus 1-2 produk sahaja.. | Ada Tips Affiliate iaitu Fokus | Menulis 3 atau 5 atau 7 Artikel? | Ada Tips Affiliate iaitu 3/5/7 | Supaya boleh tangkap ikan di kolam bisnes pada bila-bila masa diperlukan.. | Ada Tips Affiliate iaitu Bina Kolam Sendiri | Idea untuk Menulis Artikel | Ada Tips Affiliate iaitu Idea Artikel | Pendekkan Link supaya nampak mudah dan kemas | Ada Tips Affiliate iaitu Pendekkan URL | Supaya iklan dilihat oleh orang yang tepat. | Ada Tips Affiliate iaitu Quality Traffic VS Quantity Traffic | Ada banner berada di tempat yang sesuai. Ini adalah Tips Affiliate | Boleh ke kongsi banyak link? atau paksa komen? Ini adalah Suatu Tips Affiliate. | Usaha dan Sabar. Teruslah usaha.. bak kata en ustaz.. rezeki tak pernah salah alamat. | Ada Tips Affiliate iaitu Usaha dan Sabar | Jom belajar berniaga walaupun duduk dirumah. Bisnes Makan Apa Yang Modal Rendah? | Jom belajar berniaga walaupun duduk dirumah. Nak idea untuk cari duit atau tambah duit lebih?

Iklan: Duduk di rumah: Cadangan Aktiviti Anak-Anak di rumah | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Tip Buang Rasa Marah pada Anak | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Tip Atasi Bosan Membaca | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | PKP Adalah Masa Terbaik Untuk Latih Anak Solat Terawikh | Solat terawih | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Mendidik Anak Mendengar Kata | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Kriteria Pemilihan Buku Cerita Kanak-kanak | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Kira Jumlah Itik | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Lafaz Niat Puasa Ramadhan | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak
Jom belajar berniaga walaupun sedang duduk di rumah. Beli Ebook Bisnes Makan Delivery | Beli Ebook Bisnes Makanan Tanpa Kedai berharga RM30 | Nak Belajar buat Bisnes Makanan secara Delivery? | Jual Ebook Bisnes Makan Delivery | Nak Jual Makanan Apa secara Sambilan? | Jual Ebook Bisnes Makan Delivery | Nak idea untuk cari duit atau tambah duit lebih? | Pengalaman saya menggunakan servis penghantaran untuk hantar duit ke CDM (Cash Deposit Machine) | Delivery Services dari Olak Lempit ke bandar Banting | Suatu Idea untuk Membeli Juadah Berbuka Puasa Secara Atas Talian | Jual Murtabak di Olak Lempit secara COD
Sabar.. Sabar.. Rahsia Sabar | Dapatkan Ebook Percuma Istimewa untuk kanak-kanak | Beli Buku Siri Kembara Mencari Tuhan berharga RM150. Penulis buku ialah Ustazah Asma Harun & Dwi Suwiknyo. | Jual Buku Riyadus Solihin berharga RM120. | Beli Ebook Panduan Berniaga secara Online menggunakan Shopee berharga RM100
Iklan: Jualan ebook menarik: Ebook Jom Bebas Hutang yang berharga RM27 | Beli Ebook Bisnes Makan Delivery | Beli Ebook Bisnes Makanan Tanpa Kedai berharga RM30 | Jom belajar berniaga walaupun sedang duduk di rumah. | Beli Ebook Panduan Berniaga secara Online menggunakan Shopee berharga RM100 | Panduan berniaga dan Bisnes di Instagram.. ebook berharga RM70 | Ebook Bisnes Air Balang yang berharga RM60 | Kira-kira modal Bisnes Air Balang | Nak tau cerita untung Bisnes Air Balang? | Untung Bisnes Aiskrim.. ebook berharga RM60 | Untung Bisnes Bakeri, buat kuih, kek, dan roti.. ebook berharga RM30 | Beli Ebook cara Borong Barang dari China secara online.. ebook berharga RM100
Iklan: Istimewa: Nak lihat Senarai Laman Web Iklan Untuk Letak Iklan? | Nak Baca Al-Quran melalui handphone? | Al Quran Per Kata suatu aplikasi handphone Android


Jom memberi bantuan





Klik sini untuk baca seterusnya



Cara Menyertai Program Tone Excel. Suatu Peluang Pendapatan Pasif.

NOTA UNTUK AHLI GROUP TONE EXCEL
Nota yang ditulis adalah percuma dan kebanyakannya diperolehi melalui WhatsApp Group ToneExcel.

Terima kasih kepada semua ahli group.
cari orang

Ada Suatu Program
Pendapatan Pasif
MOTIVASI BISNES SIMKAD
MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia | Cara Menyertai Program Tone Excel | Cara Beli Simkad Tone Excel | Cara memulakan bisnes Tone Excel | Cara aktifkan sim kad Tone Excel | Wajib buat lepas daftar bisnes simkad Tone Excel | Apa yang perlu saya lakukan selepas membeli simkad Tone Excel | Lepas daftar Tone Excel, Nak buat apa? | Cara beli Data Internet Tone Excel | Bisnes Pendapatan Pasif | Soalan Lazim bersama Prospek kita | Tips Jawab Prospek | Adakah Tone Excel tipu? | Tips promosi secara online bagi program Tone Excel melalui Facebook | Belajar cara iklan Tone Excel melalui Facebook | Perkongsian 4 Strategi Kejayaan Tone Excel | Idea Bisnes Pendapatan Pasif | Jom berbisnes bersama Tone Excel | Template Ayat promosi Tone Excel | Contoh Ayat Promosi | Mendapatkan laman web replika secara percuma | Pertanyaan tentang harga pakej | Kenapa harga sim kad Tone Excel mahal | Jika prospek tanya Nak topup Prepaid Tone Excel nanti kat mana | Tone Excel adalah program Referral | Ciri-ciri Program Tone Excel | Koleksi Tips Buat Tone Excel | Tips untuk capai income 4 angka dengan hanya balik modal | SEKOLAH TONE EXCEL | Belajar Tone Excel | Marilah kita bersemangat buat bisnes simkad | Please Dont Give Up sahabat semua




Berikut adalah perkhidmatan pendaftaran nama domain dan sewa web hosting untuk kerja membina laman web.
Malaysia Web Hosting










Link ke Ebook Percuma

Senarai ebook Percuma di Google Drive saya Senarai eBook Percuma di PdfDrive.com

Kembali ke atas




Klik sini untuk baca seterusnya




QR Code Generator


Terima kasih.
Kembali ke atas
X