Nota Belajar: SELEPAS Close Sale | Kelas Close Sale Percuma di WhatsApp Group 
📌 Tip Paling Simple - Follow Up

tips ni sesuai untuk database sedia ada dan database prospek, tak kesah lah mana2, yg penting kita ada engagement dgn database kita.

ramai yang pikiaq,
💭
"aku nk follow up apaaa ek.hmmm"
"nak tulis apaaa ek.hhurmm"

mcm susahnyaaa nak lakukan follow up tuu..

tujuan utama follow up,
untuk tingkatkan kadar dia kenal > suka > ingat.

sampai takde dalam kepala dia anggap kita ni as seller, tp dia kenal kita as friend, walaupn memang kita seller. (dua benda beza).

so, tips follow up dia.

" hai kak ani, dikesempatan ini, lily nak ucapkan selamat berpuasa bla bla bla...."

itu sahaja., just do it.
jgn pikiaq2 byk2..

JANGAN BILA ADA PROMOSI JE FOLLOW UP


📌 Cara Pecahkan Segmen Pelanggan Sedia Ada

contoh :
(A) produk sedang jual - hilangkan parut jerawat.
(B) produk baru nak jual - kuruskan badan.

Sekarang anda jual produk hilangkan parut jerawat, kemudian anda merancang untuk tambah 1 lagi produk, jual produk kuruskan badan.

-----
Ini dalam tempoh awal permulaan lagi ya. Dalam masa yang sama, anda dah setup fanpage baru, dan sediakan beberapa content dalam 5 post berbentuk tip dan sharing.
-----

Ok, so apa anda perlu buat adalah, blast mesej follow up kepada Database pelanggan sedia ada anda.

"Hai assalam sis, selamat hujung minggu..lily just nak share 3 tips kuruskan badan tanpa bersenam.
1. A
2. B
3. C


Kalau sis berminat nak tahu lagi tip-tip kuruskan badan, sis boleh baca tip-tip di fb page : kurus tanpa bersenam. Jangan lupa like ya sis 😊 "

as simple as that.

so, dengan automatiknya, pelanggan hilangkan parut jerawat yang ada niat nak kuruskan badan, akan like fanpage bisnes baru kita.

faham-faham?
😮

p/s : saya dah cuba usaha explen dengan cara paling mudah dah ni. hehe. 😄

NAMPAK TAK DENGAN DATABASE YANG ADA akan memudahkan kita Menjual PRODUK SETERUSNYA


📌 Cara Mohon Maaf Seller - Hargai Pelanggan

Walau kita sudah cukup berhati-hati dan cermat dari poin A hingga poin Z, kita tak pernah lari dari lakukan kesalahan dan kesilapan semasa menjalankan bisnes. mostly, yang tidak disengajakan..

biasanya berlaku di bahagian pengurusan order, dan support.
saya sendiri ada pengalaman berkenaan.

"admit it, and say sorry for it"

-----
3 cara ini yang anda boleh cuba :
-----

1⃣ Mohon Maaf -
emailkan atau wasap ucapan maaf atas kesalahan kita secara jujur dan berterus terang.

cara ini boleh meredakan kemarahan dan ketidakselesaan pelanggan.

2⃣ Mohon Maaf + Minta Cadangan -
emailkan atau wasap mereka, ucap permohonan maaf dan minta cadangan penambahbaikkan yang boleh mereka berikan.

cara ini boleh meredakan kemarahan pelanggan seterusnya mereka rasa dihargai sekiranya cadangan mereka di dengari untuk penambahbaikkan..

3⃣ Mohon Maaf + Minta Cadangan + Gift -
emailkan atau wasap mereka, ucapkan permohonan maaf, minta cadangan penambahbaikkan.

kemudian beritahu yang kita akan hantar atau berikan 1 item khas untuk mereka sebagai tanda memohon maaf dan menghargai cadangan mereka..

mungkin boleh beri voucher diskaun untuk pembelian seterusnya..

cara ini boleh meredakan kemarahan, ketidakselesaan pelanggan dan buat mereka dihargai dengan cadangan mereka seterusnya buat dia happy sebab dapat gift dari kita.

"once buyer, always buyer"

so, jagalah mereka , sebab meraka lah willing to masukkan duit kedalam bank kita. bukan family kita 😄
(sy olah kata2 jack ma)


👉 Sumber Rujukan bagi Nota yang disediakan ini adalah daripada Kelas Online Percuma yang diadakan oleh Sifu Firdaus Nawawi.

SHARING Tips Bisnes oleh Sifu Firdaus Nawawi

* Jom Sertai Group

👉 JOM SERTAI GROUP ini untuk Memberi Inspirasi kepada Anda dan Bisnes Anda

SHARING ILMU SECARA SANTAI

Group di Telegram: ILMU MARKETING & SALES

👉 https://t.me/joinchat/AAAAAEMDnj4duSSgwZC-UA

Tips Rezeki Mudah

Medium untuk ingatkan diri sendiri dan sahabat mengenai Sebaik-baik Pemberi Rezeki. Semoga kita sama-sama beroleh kejayaan dunia & akhirat.

Group di Telegram: TipsRezekiMudah

👉 http://t.me/TipsRezekiMudah279


Cara Menyertai Program Tone Excel. Suatu Peluang Pendapatan Pasif.

NOTA UNTUK AHLI GROUP TONE EXCEL
Nota yang ditulis adalah percuma dan kebanyakannya diperolehi melalui WhatsApp Group ToneExcel.

Terima kasih kepada semua ahli group.
motivasi

Ada Suatu Program
Pendapatan Pasif

MOTIVASI BISNES SIMKAD
MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia | Cara Menyertai Program Tone Excel | Cara Beli Simkad Tone Excel | Cara memulakan bisnes Tone Excel | Cara aktifkan sim kad Tone Excel | Wajib buat lepas daftar bisnes simkad Tone Excel | Apa yang perlu saya lakukan selepas membeli simkad Tone Excel | Lepas daftar Tone Excel, Nak buat apa? | Cara beli Data Internet Tone Excel | Bisnes Pendapatan Pasif | Soalan Lazim bersama Prospek kita | Tips Jawab Prospek | Adakah Tone Excel tipu? | Tips promosi secara online bagi program Tone Excel melalui Facebook | Belajar cara iklan Tone Excel melalui Facebook | Perkongsian 4 Strategi Kejayaan Tone Excel | Idea Bisnes Pendapatan Pasif | Jom berbisnes bersama Tone Excel | Template Ayat promosi Tone Excel | Contoh Ayat Promosi | Mendapatkan laman web replika secara percuma | Pertanyaan tentang harga pakej | Kenapa harga sim kad Tone Excel mahal | Jika prospek tanya Nak topup Prepaid Tone Excel nanti kat mana | Tone Excel adalah program Referral | Ciri-ciri Program Tone Excel | Koleksi Tips Buat Tone Excel | Tips untuk capai income 4 angka dengan hanya balik modal | SEKOLAH TONE EXCEL | Belajar Tone Excel | Marilah kita bersemangat buat bisnes simkad | Please Dont Give Up sahabat semua


Jom Bebas Hutang


Berikut adalah perkhidmatan pendaftaran nama domain dan sewa web hosting untuk kerja membina laman web.
Malaysia Web Hosting










Ebook Percuma Tips Promosi Online

Senarai ebook Percuma di Google Drive saya   Senarai eBook Percuma di PdfDrive.com

Kembali ke atas





QR Code Generator
Untuk Simpan
Alamat Laman Web Ini:
  Terima kasih.
Kembali ke atas