Nota Belajar: Sebelum Close Sale | Kelas Percuma Close Sale Percuma di WhatsApp Group 
NOTA BELAJAR - SEBELUM CLOSE SALE
(KELAS PERCUMA CLOSE SALE)



NOTA 1

SEBELUM CLOSE SALE anda mesti faham ini

📍Ada 4 jenis manusia yang perlu kita tahu.

Ini urutan nya. .

Suspek > Prospek > Pembeli > Pelangan.

.
(1⃣) Suspek - org yang kemungkinan berminat dengan produk/servis.
.
(2⃣) Prospek - org yg berminat, tapi masih belum membeli.
.
(3⃣) Pembeli - org yg berminat tadi, dia dah beli. tapi baru beli sekali.
.
(4⃣) Pelanggan - org yg membeli tadi, dia dah beli, dan terus membeli dan membeli. (membeli lebih daripada 2 kali dan keatas).



NOTA 2

📍Kenapa prospek masih belum sedia membeli?

.
Apabila prospek whtsapp kita, bertanyakan tentang produk yang kita jual. Kemudian kita explen pum pam pum pam...
.
At the end.. Tak berjaya close sale hari tu jugak.
.
Kenapa❓
.
.
Antaranya adalah :-
.
1⃣ Tunggu Gaji - sekarang servey dulu produk yang sesuai dan on budget. Masuk je gaji, contact seller tu balik untuk beli produk berkenaan.
.
2⃣ Tak Nampak Value - cara kita explen produk kepada prospek kurang jelas menyebabkan prospek tak berminat dan menolak untuk beli.
.
3⃣ Tak Dapat Jawab Soalan - of course, apabila kita terangkan mengenai produk kepada prospek. Pasti prospek akan bertanyakan beberapa soalan untuk tahu lebih lanjut pasal produk.
.
Tapi, apabila kita jawab teragak2 (ada kot, yela kot, maybe ada, saya rasa...) atau tak jawab soalan (dengan cara buat2 tak perasan).
.
Prospek terus jadi kurang yakin dengan produk berkenaan, bahkan jauh rasa nak beli.
.
4⃣ Tak mesra - kita layan prospek macam robot.
.
Buyer : produk ni boleh kuruskan badan?
Seller : ya boleh.
.
Buyer : berapa RM?
Seller : rm70.
.
Buyer : include postage ke mcm mne?
Seller : postage tmbah rm6.
.
Fuhhh..kalau saya jumpa seller mcm ni, sy awal2 lagi cauuuu...biar la produk tu ok pun, better cari kat seller lain laa. 😡
.

FAHAMI SEGMEN PELANGGAN ANDA


NOTA 3

📍2 sebab pelanggan membeli

1⃣ willingness - kemahuan
2⃣ ability - kemampuan
.
.
✅ pelanggan hanya dengan kemahuan sahaja, tak cukup untuk buat dia beli. kalau dia tak mampu.
.
✅ pelanggan perlu ada kemahuan + kemampuan, baru cukup syarat untuk membeli.


NOTA 4

📍Apa saya buat, sebelum saya mula beriklan ?

1⃣ Study Pasal Produk.
✅ apa bagus nya produk saya ni? (benefit)
✅ apa masalah yg produk saya boleh selesaikan? (masalah)
✅ apa ciri2 dan usp produk saya? (USP - Unique selling point)

.
2⃣ Study Pasal Pelanggan.
✅ pilih segmen pelanggan. (kecilkan market/buyer profile)
✅ pilih angle nak tackle pelanggan.(masalah utama dia)
✅ cari keyword 'bahasa pelanggan'. (CDV)

.
3⃣ Buat Copywriting (Based on angle mana nak tackle pelanggan)
✅ guna content.
✅ guna softsell.
✅ guna hardsell bila waktu sesuai.
.
--
💁 anda pun bole tiru cara ini..

👆👆👆👆👆👆👆
KENAPA KITA MESTI LAKUKAN DIATAS?

Kerana ia memudahkan kita ready dengan skrip close sale tepat.

INI YANG MAJORITI USAHAWAN GAGAL CLOSE sebab iklan TIDAK TEPAT


NAH, HADIAH UNTUK SAHABAT2 USAHAWAN YANG ADA MASALAH SUSAH CLOSE SALE!

JOM BELAJAR PERCUMA Teknik Close Sale 2018

SECARA ONLINE MELALUI WHATSAPP GROUP

Nota Close Sale 📝:

KELAS 3 HARI PERCUMA

👉Anda Lemah Close Sale?

👉Sale makin MENURUN?

👉Prospek Blue Tick sahaja?

🔥ANDA HADAPI SITUASI DIATAS?


👉 Sumber Rujukan bagi Nota yang disediakan ini adalah daripada Kelas Online Percuma yang diadakan oleh Sifu Firdaus Nawawi.

SHARING Tips Bisnes oleh Sifu Firdaus Nawawi

* Jom Sertai Group

👉 JOM SERTAI GROUP ini untuk Memberi Inspirasi kepada Anda dan Bisnes Anda

SHARING ILMU SECARA SANTAI

Group di Telegram: ILMU MARKETING & SALES

👉 https://t.me/joinchat/AAAAAEMDnj4duSSgwZC-UA

Tips Rezeki Mudah

Medium untuk ingatkan diri sendiri dan sahabat mengenai Sebaik-baik Pemberi Rezeki. Semoga kita sama-sama beroleh kejayaan dunia & akhirat.

Group di Telegram: TipsRezekiMudah

👉 http://t.me/TipsRezekiMudah279


Cara Menyertai Program Tone Excel. Suatu Peluang Pendapatan Pasif.

NOTA UNTUK AHLI GROUP TONE EXCEL
Nota yang ditulis adalah percuma dan kebanyakannya diperolehi melalui WhatsApp Group ToneExcel.

Terima kasih kepada semua ahli group.
cari orang

Ada Suatu Program
Pendapatan Pasif

MOTIVASI BISNES SIMKAD
MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia | Cara Menyertai Program Tone Excel | Cara Beli Simkad Tone Excel | Cara memulakan bisnes Tone Excel | Cara aktifkan sim kad Tone Excel | Wajib buat lepas daftar bisnes simkad Tone Excel | Apa yang perlu saya lakukan selepas membeli simkad Tone Excel | Lepas daftar Tone Excel, Nak buat apa? | Cara beli Data Internet Tone Excel | Bisnes Pendapatan Pasif | Soalan Lazim bersama Prospek kita | Tips Jawab Prospek | Adakah Tone Excel tipu? | Tips promosi secara online bagi program Tone Excel melalui Facebook | Belajar cara iklan Tone Excel melalui Facebook | Perkongsian 4 Strategi Kejayaan Tone Excel | Idea Bisnes Pendapatan Pasif | Jom berbisnes bersama Tone Excel | Template Ayat promosi Tone Excel | Contoh Ayat Promosi | Mendapatkan laman web replika secara percuma | Pertanyaan tentang harga pakej | Kenapa harga sim kad Tone Excel mahal | Jika prospek tanya Nak topup Prepaid Tone Excel nanti kat mana | Tone Excel adalah program Referral | Ciri-ciri Program Tone Excel | Koleksi Tips Buat Tone Excel | Tips untuk capai income 4 angka dengan hanya balik modal | SEKOLAH TONE EXCEL | Belajar Tone Excel | Marilah kita bersemangat buat bisnes simkad | Please Dont Give Up sahabat semua


Jom Bebas Hutang


Berikut adalah perkhidmatan pendaftaran nama domain dan sewa web hosting untuk kerja membina laman web.
Malaysia Web Hosting










Ebook Percuma Tips Promosi Online

Senarai ebook Percuma di Google Drive saya   Senarai eBook Percuma di PdfDrive.com

Kembali ke atas





QR Code Generator
Untuk Simpan
Alamat Laman Web Ini:
  Terima kasih.
Kembali ke atas