Nota Belajar: Semasa Close Sale | Kelas Percuma Close Sale Percuma di WhatsApp Group 
NOTA BELAJAR - SEMASA CLOSE SALE
(KELAS PERCUMA CLOSE SALE)



TIPS 1

Simple Tips - Close Sale Whatsapp

1 Layan seperti kawan baik.
2 Sebut nama.
3 Tanya masalah.
4 Bantu selesaikan masalah prospek.
Kalau produk tak sesuai, jangan suggest dia beli jugak produk kita. Nanti misleading product (etika).
5 Beri harga.
6 Sweet it with an offer.
7 Minta Details Postage.
8 Bagi no.akaun bank.

Tunggguuuu je dia bank in.

Ada org dia Sedekah al-fatihah kpd prospek brkenaan, supaya dibukakan hati untuk beli produk brkenaan. - minta bantuan tuhan.

Yang Penting, Jangan Gopoh! Relaxx...
Niat nak bantu, elakkan niat nak kejar sales semata2


TIPS 2

3 Tips Buat Prospek Take Action Segera

Semasa proses closing sale, penting untuk kita beri perhatian kepada 3 aspek ini :

1 Clear CTA -
call to action yang jelas bagi memudahkan prospek take action untuk melakukan pembelian produk.

sebagai contoh :

"untuk tempahan sila sms ke 012332211" .
"sila pm kami dilink ini untuk tempahan".
"sila lengkapkan borang tempahan ini untuk tempahan".

2 Berikan Bonus -
semasa proses closing, selitkan tawaran seperti Bonus Freegift.
Letakkan urgency berbentuk limited time offer, iaitu untuk tempoh masa yang terhad sahaja.

cara ini, memaksa prospek untuk membuat keputusan dengan cepat.

3 Berikan Diskaun -
selitkan juga tawaran Diskaun khas untuk pelanggan yang membuat pembayaran segera (hari yang sama).
Cara ini juga memaksa pelanggan membuat keputusan dengan segera supaya mereka dapat beli produk dengan harga diskaun, seterusnya mereka dapat jimat.


TIPS 3

Tips Follow Up - Untuk 2 Jenis Prospek ini.

kata nak bayar, tapi tak bayar2 lagi
dah bagi account no, tapi tak bayar2 lagi

Elakkan follow up guna skrip ini.
- "u dah bayar ke?"
- " u dah bank in ke?"
- "bila nak bank in?'

Kenapa ?
prospek akan rasa berat hati, sebabnya mereka rasa perlu keluarkan duit, perlu bayar kepada ini olang (seller).

so, macam mana nak follow up dengan sopan santun?

"yunk, bole lily dapatkan resit "

"hai yunk, sorry ganggu u, just nak remind u, nanti u free, u snap gambar resit bagi pada lily ya "

smiley jangan lupa k!

INGAT JAGAN DESAK PROSPEK kerana BELUM jadi PELANGGAN


TIPS 4

[3 Punca] - "kenapa bila sy bagi harga, dia senyap terus?"

Mesti anda juga ada persoalan yang sama kan. Sebab ini adalah most common problem bagi online seller, termasuk lah saya sendiri.

ok now, saya nak share kepada anda 3 punca kenapa situasi ini berlaku.

-----
Apa puncanya?
-----

1 Tak Kenal Pelanggan -

benda paling penting sebelum kita promote produk kita, kita wajib tahu kepada siapa kita nak promote. kenalpasti gender, umur, lokasi, status perkahwinan, kerja.

Yang Paling Penting, kena tahu pain & gain, atau fear & hope. Erti kata mudah. kita perlu tahu apa masalah dia, dan apa kemahuan dia.

2 Tak Spesifik Copywriting -

mostly yang tulis copywriting, semua ada dalam tu. untuk orang sakit gastrik, untuk orang gout, untuk orang kencing manis, untuk orang nak kurus, untuk orang nak gebusss...

SALAH.. !!!

memang produk kita boleh sembuhkan penyakit-penyakit tu semua, tapi masa nak tulis copywriting, kita kena tulis 1 copywriting 1 prospek yang kita nak target, (prospek yang kita nak target tu adalah kenal pelanggan No.1 kat atas tadi)

3 Tak Post Di Tempat Yang Betul -

Kalau anda dah jumpa targeted customer, dah tulis copywriting untuk spesifik target customer. TAPI, anda post di tempat yang tak betul. - serius cakap, useless

kat mana tempat tak betul?

group2 iklan..kat situ saja ramai seller2, lagipun group iklan, siapa yg suka masuk dan tengok2 untuk shopping. kalau yg masuk pun sekadar suka2 tengok, takde mood membeli.


so, kat mana nak post?

buat fanpage, kemudian run lah fb ads...

setting iklan fb ads kita dah ada, (no.1 kenal pelanggan), copywriting untuk targeted customer kita dah ada (no.2 spesifik copywriting).

perlu ada no.3 baru semua sejajar, dan kita akan dapat jemput pelanggan yang betul.

proses close sale pun menjadi lebih mudah sebab kita close orang yg betul-betul nak produk kita.


NAH, HADIAH UNTUK SAHABAT2 USAHAWAN YANG ADA MASALAH SUSAH CLOSE SALE!

JOM BELAJAR PERCUMA Teknik Close Sale 2018

SECARA ONLINE MELALUI WHATSAPP GROUP

Nota Close Sale 📝:

KELAS 3 HARI PERCUMA

👉Anda Lemah Close Sale?

👉Sale makin MENURUN?

👉Prospek Blue Tick sahaja?

🔥ANDA HADAPI SITUASI DIATAS?


👉 Sumber Rujukan bagi Nota yang disediakan ini adalah daripada Kelas Online Percuma yang diadakan oleh Sifu Firdaus Nawawi.

SHARING Tips Bisnes oleh Sifu Firdaus Nawawi

* Jom Sertai Group

👉 JOM SERTAI GROUP ini untuk Memberi Inspirasi kepada Anda dan Bisnes Anda

SHARING ILMU SECARA SANTAI

Group di Telegram: ILMU MARKETING & SALES

👉 https://t.me/joinchat/AAAAAEMDnj4duSSgwZC-UA

Tips Rezeki Mudah

Medium untuk ingatkan diri sendiri dan sahabat mengenai Sebaik-baik Pemberi Rezeki. Semoga kita sama-sama beroleh kejayaan dunia & akhirat.

Group di Telegram: TipsRezekiMudah

👉 http://t.me/TipsRezekiMudah279


Cara Menyertai Program Tone Excel. Suatu Peluang Pendapatan Pasif.

NOTA UNTUK AHLI GROUP TONE EXCEL
Nota yang ditulis adalah percuma dan kebanyakannya diperolehi melalui WhatsApp Group ToneExcel.

Terima kasih kepada semua ahli group.
cari orang

Ada Suatu Program
Pendapatan Pasif

MOTIVASI BISNES SIMKAD
MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia | Cara Menyertai Program Tone Excel | Cara Beli Simkad Tone Excel | Cara memulakan bisnes Tone Excel | Cara aktifkan sim kad Tone Excel | Wajib buat lepas daftar bisnes simkad Tone Excel | Apa yang perlu saya lakukan selepas membeli simkad Tone Excel | Lepas daftar Tone Excel, Nak buat apa? | Cara beli Data Internet Tone Excel | Bisnes Pendapatan Pasif | Soalan Lazim bersama Prospek kita | Tips Jawab Prospek | Adakah Tone Excel tipu? | Tips promosi secara online bagi program Tone Excel melalui Facebook | Belajar cara iklan Tone Excel melalui Facebook | Perkongsian 4 Strategi Kejayaan Tone Excel | Idea Bisnes Pendapatan Pasif | Jom berbisnes bersama Tone Excel | Template Ayat promosi Tone Excel | Contoh Ayat Promosi | Mendapatkan laman web replika secara percuma | Pertanyaan tentang harga pakej | Kenapa harga sim kad Tone Excel mahal | Jika prospek tanya Nak topup Prepaid Tone Excel nanti kat mana | Tone Excel adalah program Referral | Ciri-ciri Program Tone Excel | Koleksi Tips Buat Tone Excel | Tips untuk capai income 4 angka dengan hanya balik modal | SEKOLAH TONE EXCEL | Belajar Tone Excel | Marilah kita bersemangat buat bisnes simkad | Please Dont Give Up sahabat semua


Aplikasi Handphone Android bernama Mesin Sedut Duit



Sabun Basuh Top 5


Berikut adalah perkhidmatan pendaftaran nama domain dan sewa web hosting untuk kerja membina laman web.
Malaysia Web Hosting










Ebook Percuma Tips Promosi Online

Senarai ebook Percuma di Google Drive saya   Senarai eBook Percuma di PdfDrive.com

Kembali ke atas





QR Code Generator
Alamat Laman Web Ini: http://ariffcs.com/bisnes-simkad/?nota=6&a
  Terima kasih.
Kembali ke atas