MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia | Peluang pendapatan pasif dalam bentuk komisyen topup melalui bisnes Sim Kad Tone Excel 
Ada suatu laman web untuk carian kerja part time dan untuk iklankan kerja part time. Sila klik link ini untuk baca seterusnya.

Ebook Percuma Tips Promosi Online

Senarai ebook Percuma di Google Drive saya   Senarai eBook Percuma di PdfDrive.com
Senarai laman web iklaneka untuk mereka yang mencari tempat letak iklan di laman web pengiklanan.

Carian di Google: Laman Iklan Tanpa Daftar
Cari Senarai Laman Iklan

Jom memberi bantuan










Motivasi berniaga. Jom berbisnes.

Aku takde duit nak berniaga.
Ubah kepada lebih baik:
Sebab aku takde duit lah aku mesti berniaga.

Aku mana ada bakat berniaga.
Ubah kepada lebih baik:
Aku mesti cari seseorang untuk belajar berniaga.


Keluarga aku mana ada berniaga.
Ubah kepada lebih baik:
Aku mesti jadi contoh kepada keluarga aku untuk berniaga.

Aku mana ada masa berniaga. Selalu sibuk.
Ubah kepada lebih baik:
Aku mesti belajar urus masa. 24 jam cukup jika bijak uruskan masa.

Rahsia 1688 Borong barang China guna smartphone

Aku belum bersedia. Ilmu & pengalaman takde.
Ubah kepada lebih baik:
Aku mesti bertindak sekarang. Ilmu & pengalaman pasti ada sepanjang aku berniaga.


Aku banyak hutang.
Ubah kepada lebih baik:
Sebab banyak hutang lah aku mesti berjaya dalam bisnes. Keuntungan bisnes boleh bayar hutang dengan lebih cepat.

Aku takut gagal, tak laku dan malu.
Ubah kepada lebih baik:
Apa yang aku dapat jika aku takut & malu? Tak dapat apa pun. Buat & adjust je.


Bila masa sesuai untuk berniaga?
Ubah kepada lebih baik:
Sekarang masa sesuai untuk bermula. Ya. Sekarang! Insya Allah. Aamiin.

Selamat berniaga

Sharing is caring



  • Adakah anda pengguna telefon bimbit?
  • Adakah penggunaan topup atau bil telefon bimbit anda melebihi RM20 setiap bulan?
  • Sebagai pelanggan syarikat telekomunikasi, anda tidak mendapat faedah seperti pelindungan insurans atau tiket kapal terbang?
  • Adakah anda menggunakan telefon bimbit sepanjang hayat?
  • Telefon bimbit anda tidak memberi sebarang pendapatan dan keuntungan?
  • Anda ada modal wang untuk berniaga iaitu RM 110?

Jika jawapan anda 'ya', anda layak menyertai Tone Excel



Mari kita saksikan kata-kata suri rumah ini dalam usaha meningkatkan ekonomi keluarga melalui bisnes Tone Excel

Cara memulakan bisnes sim kad Tone Excel

Ada beberapa contoh template ayat promosi untuk mereka yang telah menyertai bisnes Tone Excel


Program Tone Excel menawarkan peluang pendapatan pasif secara sampingan.

Ada suatu program yang diberi nama Tone Excel. Ia menawarkan peratus komisyen tertentu kepada ahlinya. Bentuk komisyen adalah komisyen topup dan komisyen jualan.

Syarikat Tone Excel Sdn Bhd memperkenalkan program rujukan komuniti WOW (Windows of Opportunity and Work). WOW REFERRAL PROGRAM yang ditawarkan oleh syarikat ini mampu menghasilkan pendapatan yang lumayan kepada setiap ahli nya.

Program ini BUKAN bisnes menjual topup. Ia adalah suatu peluang pendapatan pasif jual simkad. Komisyen yang ditawarkan adalah komisyen jual simkad dan komisyen topup. Melalui program Tone Excel, kita memperkenalkan bisnes simkad Tone Excel kepada pengguna telefon bimbit yang belum menjana pendapatan melalui telefon bimbit mereka.

soalan lazim bisnes simkad tone excel


Belum menjana pendapatan melalui handphone?

Dijemput Tuan/Puan untuk Upgrade sim kad telefon bimbit supaya mampu buat duit melalui telefon bimbit tersebut.

Jika mahu gunakan nombor baru pun boleh.

Jika mahu kekalkan nombor lama (nombor kesayangan) iaitu nombor telefon yang sedang kita gunakan pun boleh.

Sim kad Tone Excel mempunyai program Referral supaya kita berpeluang memperolehi pendapatan pasif dalam bentuk komisyen.

Apabila orang yang kita daftarkan, contoh: rakan-rakan kita, ahli keluarga kita, yang mana kemudian mereka membeli topup, pemberian komisyen dikira mengikut peratus tertentu daripada nilai topup yang mereka beli.

Contohnya: Level 1 (6%), Level 2 (3%), dan Level 3 (11%).

Ini adalah peluang buat duit dengan handphone melalui cara menjadi pengedar Sim Kad Tone Excel seperti diceritakan dalam video berikut.

Modal untuk menyertai program Tone Excel ialah RM100. Jumlah modal adalah kira-kira RM110 jika beli secara online ada kos penghantaran.

Cara memulakan bisnes Tone Excel





Program Berasaskan Telco

Kenapa Memilih Program Tone Excel?

KEPERLUANTelefon bimbit merupakan satu keperluan semua orang untuk berhubung.


BERKUALITIMenggunakan prasarana Tune Talk yang menggunakan coverage Celcom. Di mana ada line Celcom, di situ ada line Tone Excel.


FLAT RATE28 sen / minit. Tiada caj tersembunyi.


TIDAK BERMUSIMSetiap saat dan setiap masa ada sahaja orang menggunakan telefon bimbit.


ANTI EKONOMI MELESETWalaupun zaman kegawatan ekonomi, orang tetap menggunakan telefon bimbit.


INSURANS KEMALANGANSebagai ahli Tone Excel, anda diberi insurans kemalangan dari Tune Insurance bernilai RM50,000 secara percuma mengikut terma dan syarat. Tiada bayaran premium tahunan, anda hanya perlu topup minima bulanan RM50 sahaja untuk mendapat perlindungan pada bulan hadapannya. Tarikh efektif polisi adalah pada hari ke 61 selepas anda menjadi ahli Tone Excel.


PASARAN LUAS SEDIA ADAPasaran luas di Industri Telekomunikasi. Dalam anggaran 41 Juta pengguna telefon bimbit di Malaysia, terdapat kira-kira 33.7 Juta pelanggan Prepaid di Malaysia. Bilangan ahli Tone Excel terkini (tahun 2015) melebihi 1 Juta ahli, terdapat hanya 2% daripada pengguna talian bimbit di Malaysia yang menyertai Tone Excel.


PENDAPATAN PASIFSelagi orang guna handphone / topup, selagi itu kita berpeluang dapat duit walaupun kita bukan penjual topup. Kerja yang dilakukan sekali, peluang untung berkali-kali.


PENDAPATAN BOLEH DIWARISIPendapatan pasif yang lumayan melalui program Tone Excel boleh diwarisi kepada orang pilihan anda.


Testimoni Pengguna


Testimoni Pengguna


Masih memperolehi komisyen.

Testimoni Pengguna


Testimoni Pengguna



Syarat Kelayakan Menyertai Program Tone Excel

1. Pengguna telefon bimbit.

2. Berumur 12 tahun dan ke atas.

3. Warganegara Malaysia yang memiliki kad pengenalan.

4. Bukan Warganegara yang memiliki passport / permit perjalanan sah.

5. Ada modal wang iaitu RM 110.

Cara memulakan bisnes sim kad Tone Excel



Dalam video berikut ada diceritakan tips untuk mendapatkan 1 ahli baru dalam 1 bulan selama 2 tahun sebagai usaha mencapai pendapatan pasif (bulanan) RM60,000.





Sharing dari seorang insan OKU saudara Amot. Beliau terlibat dalam kemalangan jalan raya. Akibat dari itu mengalami kecederaan di bahagian mata kiri, tangan kiri dan kaki kiri. Beliau bersungguh-sungguh menjalankan bisnes Tone Excel setelah permohonan kerja beliau ditolak akibat kecacatan yang dialami.

Syukur sekarang komisen dari Tone Excel sudah 4 angka setiap bulan menyamai pendapatan seorang graduan.




Sebagai ahli Tone Excel, mereka diberi insurans kemalangan dari Tune Insurance bernilai RM50,000 secara percuma. Tiada bayaran premium tahunan, pengguna Tone Excel hanya perlu topup minima bulanan RM50 sahaja untuk mendapat perlindungan pada bulan hadapannya. Tarikh efektif polisi adalah pada hari ke 61 selepas menjadi ahli Tone Excel.

Kisah salah seorang pengguna Tone Excel yang pernah mendapat Insuran RM50,000



Konsep perniagaan ToneExcel Referral Program.

Kerja ahli Tone Excel adalah menjual SIMKAD Tone Excel kepada saudara mara, adik beradik, sahabat handai, dan rakan taulan. Jika mereka topup handphone, maka kita mendapat komisyen mengikut peratus tertentu. Selama mana mereka menggunakan simkad tersebut, selama itulah komisyen dihantar ke akaun kita. Kita berpeluang mendapat pendapatan pasif untuk jangka masa panjang selama mana telefon bimbit masih digunakan.

Program Tone Excel macam MLM tapi tak serupa. MLM berdaftar di bawah Akta Jualan Langsung, tetapi Tone Excel berdaftar di bawah Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM). Tone Excel lebih dipanggil network marketing kerana sistemnya bukan berbentuk piramid.

Kalau sistem piramid orang atas (referral) biasanya adalah lebih kaya dari orang di bawah (downline), tetapi dalam program Tone Excel, siapa rajin lebih, dia dapat lebih pendapatan.

Dalam bisnes Tone Excel, kita perlu mencari orang yang berminat untuk membeli simkad. Macam penjual produk yang biasa iaitu mereka mesti mencari pembeli untuk membeli produk mereka.

Ada banyak testimoni pengguna yang mendapat 5 angka sebulan, dan program bisnes ini telah di iklankan di berita TV. Seperti diceritakan dalam video berikut, ahli Tone Excel telah melebihi 1 Juta ahli. Pada akhir tahun 2017, jumlah ahli Tone Excel melebihi 1.4 Juta ahli.
Cara memulakan bisnes sim kad Tone Excel

Ada beberapa contoh template ayat promosi untuk mereka yang telah menyertai bisnes Tone Excel



Testimoni oleh: Mazelan Abas, Petaling Jaya, Selangor

Apa yang telah saya perolehi selama menyertai program ToneExcel ini:

Bulan 20 July 2010, adalah tarikh saya menyertai WOW Program TuneTalk/ToneExcel ini, maka pada bulan inilah saya perlu berkongsi apa yang saya capai dalam 2 tahun ini dan juga apa tindakan diatas percapaian tersebut, samada ianya baik atau pun buruk.

1) Pendapatan Komisyen: Pada awal-awal dulu, saya buka 3 akaun atas nama saya sendiri, saya susun akaun 1 diatas, akaun 2 dibawah, akaun 3 dibawah sekali, bila saya kembangkan, saya hanya kembangkan di akaun 3 sahaja. Cuma saya pakai 1 simkad sahaja, yang dua lagi saya bagi isteri dan anak saya pakai. Komisyen pada 20 July 2012 (Cukup-cukup 2 tahun). Bila saya campurkan ketiga-tiga komisyen tersebut dapat dalam lingkungan RM11,000

2) Keuntungan jualan runcit simkad, dalam lingkungan RM1,500 sebulan

3) Komisyen yang lain dalam lingkungan RM1,000

Maka jumlah kasar pendapatan dalam ToneExcel adalah RM13,500. Topup pula, untuk ketiga-tiga akaun tersebut dalam RM400 setiap bulan. Jadi bersih pendapatan dari ToneExcel ini, adalah RM13,000 untuk bulan June 12 sahaja.

4) Motivasi Sendiri: Pada 21hb July 2012, saya telah menghadiahkan diri saya sendiri dengan membelikan sebuah BMW 3-Series secara cash/tunai, tapi bukan baru, 2ndHand sajalah, cuma ianya 100% datang dari komisyen TuneTalk/ToneExcel ini. Dan saya boleh berkata:

"Inilah hasil Bisnes ToneExcel yang saya buat dalam masa 2 tahun dengan bermodalkan duit sebanyak RM80, iaitu kereta sebuah BMW cash dan juga pencen sebanyak RM11,000 setiap bulan"

Terima Kasih .
Mazelan Abas
Petaling Jaya, Selangor


Nota: Segala potensi pendapatan yang dinyatakan adalah simulasi mengikut kepada usaha individu yang terlibat untuk mencapai sasaran pendapatan yang dicadangkan.


Cara memulakan bisnes sim kad Tone Excel

Ada beberapa contoh template ayat promosi untuk mereka yang telah menyertai bisnes Tone Excel


MOTIVASI BISNES SIMKAD
MULA: Motivasi Bisnes Sim Kad Tone Excel | Pendapatan Pasif Jual Simkad | Suatu Program Referral di Malaysia | Cara Menyertai Program Tone Excel | Cara Beli Simkad Tone Excel | Cara memulakan bisnes Tone Excel | Cara aktifkan sim kad Tone Excel | Wajib buat lepas daftar bisnes simkad Tone Excel | Apa yang perlu saya lakukan selepas membeli simkad Tone Excel | Lepas daftar Tone Excel, Nak buat apa? | Cara beli Data Internet Tone Excel | Bisnes Pendapatan Pasif | Soalan Lazim bersama Prospek kita | Tips Jawab Prospek | Adakah Tone Excel tipu? | Tips promosi secara online bagi program Tone Excel melalui Facebook | Belajar cara iklan Tone Excel melalui Facebook | Perkongsian 4 Strategi Kejayaan Tone Excel | Idea Bisnes Pendapatan Pasif | Jom berbisnes bersama Tone Excel | Template Ayat promosi Tone Excel | Contoh Ayat Promosi | Mendapatkan laman web replika secara percuma | Pertanyaan tentang harga pakej | Kenapa harga sim kad Tone Excel mahal | Jika prospek tanya Nak topup Prepaid Tone Excel nanti kat mana | Tone Excel adalah program Referral | Ciri-ciri Program Tone Excel | Koleksi Tips Buat Tone Excel | Tips untuk capai income 4 angka dengan hanya balik modal | SEKOLAH TONE EXCEL | Belajar Tone Excel | Marilah kita bersemangat buat bisnes simkad | Please Dont Give Up sahabat semua


Cara Menyertai Program Tone Excel. Suatu Peluang Pendapatan Pasif.

NOTA UNTUK AHLI GROUP TONE EXCEL
Nota yang ditulis adalah percuma dan kebanyakannya diperolehi melalui WhatsApp Group ToneExcel.

Terima kasih kepada semua ahli group.
cari orang
Kembali ke atas






QR Code Generator






Alamat Laman Web Ini: http://ariffcs.com/motivasi-bisnes-simkad/?senarai_laman_iklan
  Terima kasih.
Kembali ke atas







Seperti diceritakan dalam video, bisnes Tone Excel melepasi 3 penapis iaitu:

Produk:
Kita masih menggunakan Telefon Bimbit.

Maintenance:
Beli topup RM 20 sebulan untuk dapat komisyen.

Market:
Ada 40 Juta Pengguna Telefon Bimbit.

TONE EXCEL MASTERCLASS 1.0
25 November 2017 di pejabat
HQ TONE GROUP


Perkongsian Motivasi dari Naim
yang berjaya mendapat pendapatan pasif melebihi RM 100,000 (bulanan).
Belum menjana pendapatan pasif melalui telefon bimbit?
Cara memulakan bisnes sim kad Tone Excel
Kembali ke atas